miercuri, 8 aprilie 2009

Formulari (nu prea) Smart (Fm)

Imi semnaleaza cativa prieteni ascultatori ai emisiunii modificarea adusa pe site-ul Smart Fm, 107, 3 la emisiunea mea "Cartile Seherezadei". Redau link-ul: http://www.smartfm.ro/emisiuni/Cartile_Seherezadei.html

Iata textul nou aparut:
"Cartile Seherezadei, cu Seherezada
Şeherezada vă povesteşte cele mai frumoase cărţi la Smart FM.
Pret de cateva minute, radioul se transformă într-un covor magic ce te va purta în lumea fantastică a celor 1001 de carti, si te va trimite În căutarea timpului pierdut al lui Proust sau te va iniţiază în Arta de a iubi a lui Erich From.Nu rata nicio poveste! Călătoria către lumea cărţilor are orar fix, ciar acel covor magic te va purta la Smart FM, de luni pina vineri la 10.30, 17.30, 21.30 si 03.30. Sambata si duminica calatoria incepe la 10.30 si 17.30.
Emisiunea prezintă cărţi importante ale literaturii universale: de la Cântarea Cântărilor până la Craii de Curtea Veche a lui Mateiu Caragiale, de la Apărarea lui Socrate de Platon până la Idiotul de Dostoievski, de la Bilanţ de Somerset Maugham până la Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez.
Cărţile Şeherezadei completeze fericit îndemnul la lectura şi la preocuparea pentru o viaţă elevată, elemente ce definesc conceptul radioului Smart FM 107.3 - Un Radio Care Te Descopera !"


Asadar, "Cartile Seherezadei, cu Seherezada". Mai, sa fie... Adica, Cinema Paradiso cu Ada Roseti, Taxi Blues cu Dan Alexandru, Vremea legendelor, cu Adriana Leu. Doar Cartile Seherezadei, cu Seherezada. Las la o parte greselile din text, manopera grosolana de taietura intr-un comunicat de presa facut cu 8 luni in urma de un minunat PR, Adina Ionescu. Dar formularea din titlu e la polul opus notiunii de "smart people", e chiar de Giga, de Bula, de personaj din bancurile cu militieni.

Domnule director, inca mai realizez aceasta emisiune, sunt autorul ei si numele meu este Adriana Mocca. Seherezada este un personaj, in caz ca nu stiati, desi ati copiat mot-a-mot de pe Wikipedia. In echipa Smart Fm Seherezada e colega cu Catalin Rosioru, Vlad Toma, Profesor Daniel Barbu. E un amestec interesant. Suna a desen animat. Sau a tranzitie confuza. Reformulati grila? Si cum va suna: Taxi Blues e prezentat de Taxi sau de Blues? Vremea Legendelor o prezinta Vremea sau Legendele? In Ce Tara Traim, prezinta Tara?

Seherezadei i s-ar putea taia capul sau emisiunea. Dar Smart Fm isi da rau cu firma in cap. Si e pacat, ca mai muncesc si oameni isteti acolo!

"La Smart FM povestea este simpla. Dar desteapta." - mai scrie undeva. Fara indoiala, povestea e desteapta. Manevrele insa, nu!

Niciun comentariu: