marți, 10 august 2010

Friptură cu 50 de cuişoare à la Kristeva


Îmi place să gătesc cu mirodenii, să îmbin gusturi şi culori, să explodeze în arome palatinul celor cu care împart bucuria unei mese. Cred că a găti e una dintre cele mai rafinate forme de a oferi plăcere sieşi dar şi celorlalţi, o minunată întâlnire între spiritualitate şi corporalitate, un moment de graţie. Mi-a suscitat interesul imediat, friptura de porc cu 50 de cuişoare a autoarei franceze, de origine bulgara, Julia Kristeva, nu în vreo carte meşteşugită de bucate ci chiar în romanul "Bătrânul şi lupii". Am iubit-o pentru eseul ei care vorbeste despre emigranti, exilati, străini. Acum îi descopăr noi faţete... Aici închei din 2 motive foarte întemeiate: am pus friptura cu 50 de cuişoare în cuptor şi mai am câteva pagini din roman de citit. Bon appetit de lecture!



"Cărţile Şeherezadei", de luni până vineri, ora 15, Radio România Cultural

Niciun comentariu: