sâmbătă, 9 iulie 2011

Ce carte i-ai da copilului tau sa citeasca?

Radio Romania Cultural a reluat din 4 iulie emisiunea "Cartile Seherezadei". In fiecare zi, de luni pana vineri, la ora 15, pe frecventele acestei statii, timp de 5 minute va descopar sau doar va reamintesc cate o carte. E darul meu minuscul pentru toti aceia care nu s-au transformat inca in masini de tocat viata.
Din mailurile primite sau discutiile avute cu parintii copiilor ce au participat la atelierele de lectura interactiva de la teatrul Odeon, am inteles ca adultii isi doresc semnalarea unor carti despre educatie. Am cautat, m-am documentat (multumesc Florinei Parjol, PR la editura Trei si, fireste, editurii Trei:)astfel ca am introdus in sezonul de vara al emisiunii, mai multe titluri ce raspund acestor doleante.
Si, daca tot am ajuns la subiectul acesta, ce carti i-ai recomanda copilului tau sa citeasca? Sa zicem ca are 12-13 ani, tocmai a intrat in vacanta si n-a primit nici o lista de la "doamna" (cazuri nu atat de singulare pe cat mi-as dori sa cred). Lui Matei i-am pregatit: "De veghe in lanul de secara" si "9 povestiri" ambele scrise de Salinger, "Imparatul mustelor" - William Golding, "Momo" - basmul modern al lui Michael Ende si "Colt alb" de Jack London. Un strop de poezie a lui Eminescu.
Cum arata lista voastra?

Niciun comentariu: